T-Nest

 

Welkom bij v. Marjan's meute
Nieuws
Info over mezelf
Honden
T-Nest
Nestplanning

 

 

Op dinsdag avond 26 mei is Nanook van 7 pups bevallen. Het was eerst wel even schrikken, want de bevalling was nog niet verwacht. Naphasja en Hubert hebben Nanook fantastisch bijgestaan, hartstikke bedankt! Het is een prachtig nestje geworden van 2 reutjes waarvan ik denk dat ze zwart met bruin zijn. En er zijn 5 teefjes waarvan 1 teefje geheel zwart is en van de andere 4 vermoed ik dat ze grauw zijn. Nanook gaat heel relaxed met de pups om en heeft melk in overvloed. Ze ligt 22 uur van een etmaal bij de pups in de werpkist. De overige 2 uur worden gebruikt om snel naar buiten te gaan voor een plas, om te eten en om af te koelen bij de waterbak. Het is een tevreden nestje met slapende of drinkende pups. Om een lang verhaal korter te maken, het gaat heel goed met Nanook en de pups!!

De mensen op mijn wachtlijst zijn inmiddels allen op de hoogte gebracht. Helaas heb ik veel mensen moeten teleurstellen die een reu en/of een zwart-bruine pup wil.
En dan nu eindelijk de foto’s waar iedereen op zit te wachten
 

           

           

           

Klik op de foto voor een uitvergroting

 

 

Dinsdag 9 juni 2020

Vandaag in de avond, zijn de pupjes 2 weken geleden geboren. Wanneer de pups wakker zijn, dan zijn hun oogjes open. Het zijn kleine spleetjes en ze zien er nog niets mee. Nanook heeft een borstontsteking gekregen en de pupjes krijgen daarom een flesje. De melkgift van Nanook probeer ik af te bouwen, maar dat weerhoudt haar er niet van om regelmatig bij de pups te gaan liggen en ze te verzorgen. 

           

           

 

Dinsdag 16 juni 2020

Wat is het toch een leuk werkje om de pups een fles te geven! De pups draaien rondjes op schoot en klimmen tegen je op. Ze zuigen op je vingers en op je hand. Hebben ze dan eenmaal de speen te pakken, dan zuigen ze zo dat er geen melk naar binnen komt en is het goed oppassen dat ze de fles niet met hun pootjes weg trappelen. Ik ben gezakt voor mijn fles geef diploma… Door de fles te geven is wel de binding met de pups enorm en zijn ze heel mens gericht. Ze zijn inmiddels de werpkist ontgroeid en in de pupren. Hun lichamelijke ontwikkeling gaat gewoon door. Ze kunnen pas hun eigen lichaams temperatuur regelen en met hun dikke vachtjes lijken ze het al snel te warm te hebben. Het plassen en poepen kunnen ze nu zelf, masseer hulp is niet meer nodig. Ik probeer ze te leren om op de kranten hun behoefte te doen. De tandjes staan op doorkomen, de puntjes prikken al door het tandvlees heen. Door gebrek aan tijd zijn er nog steeds geen portretjes van de pups apart gemaakt.
Nanook en ik delen het bed samen .. Overdag mag zij op de bank en ik in de nacht. Bij Nanook is de melkgift nu weg en vandaag heeft het laatste stukje van de ontstoken borst haar lichaam los gelaten. Nu eerst nog een paar dagen aan kijken of het zo goed met Nanook blijft gaan, voordat ze weer naar de pupjes kan. Ik heb zo te doen met Nanook, ondanks alles blijft ze vreselijk lief.
 

Klik op de kleine foto's voor een groter exemplaar

           

           

           

           

           

 

 

Dinsdag 23 juni 2020

De pups zijn vandaag 4 weken en geen dag verloopt hetzelfde. De pupren is op zijn grootst gemaakt en de pupjes benutten volledig de ruimte. Op de speen van de melk fles gingen ze kauwen, dus de fles is rustig aan afgebouwd naar een eigen schaaltje puppy mousse. De pups hebben zelfs al geproefd van de kvv en dat gaat er met smaak in. 1 van de teefjes komt ondanks extra bijvoeren, iedere dag het minste aan. Maar ze hobbelt goed met de rest mee. Het zijn echte ODH’tjes, dwang bij/tijdens het eten mag niet, dan willen ze .. lekker puh .. niks meer. Bij pups die al echt eten hoort natuurlijk ook een echte grote honden waterbak, met nog wel een klein laagje water erin.


En dan waar iedereen steeds naar uit kijkt. Nanook is iedere dag weer bij haar pups!! Niet constant, want we moeten heel goed opletten dat de pups niet bij haar gaan drinken. Met oog op de wond mag dat absoluut niet. Nanook pakt de opvoeding perfect op die bij de leeftijd van de pups hoort. Ze blokt de pups zelf wanneer ze willen drinken (begrenzen) en na haar ‘ja toe maar’ neem ik het tegen houden van de pups over. Sneu om te doen, maar helaas noodzakelijk. Ik heb nog geen energie gevonden om portretfoto’s te nemen.
 

           

           

           

Klik op de kleine foto's voor een groter exemplaar

 

 

Zondag 28 juni 2020

Een iets eerdere update, zodat de webmaster met een gerust hart een paar daagjes weg kan. Voor het teefje dat niet zo goed aan kwam in gewicht, is de dierenarts hier op bezoek geweest. Na onderzoek en haar bekijken tussen de nestgenootjes, waren we beide van mening dat het teefje beter af was als sterretje. Een ohh zo moeilijke en verdrietige beslissing, gelukkig missen Nanook en de pups haar niet.

De hittegolf is eindelijk voorbij en de pups hebben de leeftijd dat ze naar buiten mogen. Er staat nu wel erg veel wind en een partytent heeft al leren vliegen. De pups hebben op het veld een plekje uit de wind. Nanook is helemaal blij, heerlijk buiten en veel meer ruimte om te keten met de pups. De pups hebben hun eerste voorzichtige stapjes bij het huisje vandaan al gemaakt, het zijn vlugge leerlingen. 

           

           

           

           

           

klik op de foto's

 

En dan eindelijk de portretfoto's en de namen...

 

Tako, zwartbruine reu

 

Twink, grauwe teef

 

Tika, grauwe teef

 

Triks, zwarte teef

 

Taila, grauwe teef

 

Troj, zwartbruine reu

 

Dinsdag 7 juli 2020

De afgelopen week stond in het teken van bezoek krijgen. Ik denk dat de pups en het bezoek wel van elkaar genoten hebben. De pups doen geen poging meer om bij Nanook te drinken, dus ze kan nu zonder toezicht bij haar pups zijn. Nanook denkt daar anders over, ze vindt het te gezellig als ik er ook bij blijf en zoniet dan is ze snel uitgespeeld met de pups. De pups banjeren inmiddels over het hele pupveld en zijn niet snel ergens van onder de indruk. Het lijkt hier maar niet te stoppen met waaien en in het bijzijn van Nanook en de pups heeft tent nummer 2 het begeven. Eigenlijk vonden de pups het wapperende tent doek zelfs wel heel leuk om mee te spelen en dat ruimt heel handig op .. dus niet haha Naast de wind valt er ook regelmatig water uit de lucht en de pups verhuizen dan weer snel naar binnen terug. De stofzuiger is toen ook weer meteen op bezoek geweest en ja ja, die stond echt aan. Dat ding maakt op het tapijt zo'n herrie, dat we zelfs de maandelijkse sirene van 12 uur hebben gemist.     

           

           

           

 

Maandag 13 juli 2020

Een kleine klaag over de (mot)regen vorige week en de donderdag was helemaal erg. Even leek het droog te zijn, maar toen de pups buiten waren begon het weer. Ik heb ze toch maar even laten keten, ze moeten straks ook in de regen naar buiten toe. De pups zelf hadden geen hinder van de regen. Onderweg naar binnen zijn ze weer heerlijk afgedroogd en ze bleken niet eens zo nat te zijn. In die namiddag kwam ook de dierenarts om de pups na te kijken. Ze hebben een chip gekregen en er is wat bloed afgenomen voor het titeronderzoek. Opeens gingen de pups graven in de waterbak, een mooi moment om de schildpad met water te vullen. De zon schijnt nu gelukkig toch weer, dus het is niet erg dat ze behoorlijk nat worden. Nanook is nog regelmatig bij de pups, ze wil niet meer lang, maar dat hoeft niet. De pups hebben aan haar een goed voorbeeld wat ze met het speelgoed kunnen doen. Meer spulletjes zullen er niet komen op het pupveld. Het is fijn als de pups ook nog ruimte hebben om te rennen met elkaar. Het was vandaag een heerlijke dag, dus de kans gegrepen met het maken van foto's. Ze zijn te leuk om een dag te wachten met plaatsen. De laatste week van de pups is ingegaan, de bazen kijken naar hun komst uit.

           

           

           

Klik op de kleine foto

 

De portretfoto's

 

Tako-Max, zwartbruine reu

 

Twink-Miller, grauwe teef

 

Tika-Skyler, grauwe teef

 

Triks-Kodak, zwarte teef

 

Taila-Siëna, grauwe teef

 

Troj-?, zwartbruine reu

 

 

Welkom bij v. Marjan's meute | Nieuws | Info over mezelf | Honden | T-Nest | Nestplanning